GamingRSS PaginaDeMediaTech&IT

NVIDIA RTX Broadcast Engine schimba modul in care faci livestream

Chiar inainte de TwitchCon, cea mai mare conferinta de livestream din lume, NVIDIA anunta RTX Broadcast Engine, un nou set de kit-uri de dezvoltare software RTX care foloseste inteligenta artificiala asigurata de placile GeForce RTX pentru a da viata stream-urilor live.

In videoclipul de mai sus vedem o „dramatizare” a modului in care va functiona acest program care inlocuieste vechiul ecran verde cu o metoda bazata pe inteligenta artificiala. Prin intermediul acesteia, utilizatorul poate sa-si elimine fundalul fara a mai fi nevoit sa cumpere un green screen si poate chiar sa inlocuiasca imaginile din spatele sau. De asemenea, RTX Broadcast Engine are o multitudine de efecte care pot altera imaginile dupa bunul plac al utilizatorului.

RTX aduce livestreaming-ul la viata

RTX Broadcast Engine, care dispune de inteligenta artificiala, este un nou mod prin care livestream-ul tau poate deveni mai fascinant, fara sa fie nevoie de echipamente speciale. Noile SDK-uri includ:

  • RTX Greenscreen – Elimina toate elementele de fundal din timpul streamului. Inteligenta artificiala RTX Greenscreen distinge intre elementele de fundal si corpul uman, astfel gamerii pot beneficia de efectele unui ecran verde fara sa cumpere unul.
  • RTX AR – Detecteaza trasaturile faciale si poate edita imaginile folosind efecte in timp real, cu ajutorul unei camere web. Dezvoltatorii pot folosi aceasta resursa pentru a crea efecte captivante, precum suprapunerea de continut 3D peste o imagine faciala sau posibilitatea de a controla personaje 3D cu propria fata.
  • RTX Style Filters – Foloseste o tehnica de AI numita style transfer. Aceasta modifica imaginile webcam-ului si aplica filtre folosind ca baza o imagine aleasa de utilizator, astfel daca vrei sa fii o pictura de Van Goch, ai noroc.

Alte capabilitati ale acestui soft este integrarea cu OBS. NVIDIA lucreaza cu OBS pentru a integra RTX Greenscreen, astfel streamurile vpr putea sa elimine elementele de fundal si se pot transpune in alte peisaje. Aceasta caracteristica va fi prezentata in premiera la TwitchCon si va fi disponibila in curand.

Pe langa integrarea cu OBS, RTX Broadcast Engine va suporta aplicatiile de streaming din tot ecosistemul pentru a livra tool-uri si efecte captivante pentru toti streamerii. Pe langa softul NVIDIA, aplicatii de top precum OBS, XSplit, Huya, Douya si Streamlabs au implementat codec-ul video SDK al producatorului de placi video pentru a oferi cea mai mare calitate a streamului.

 

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button