Tech&ITPCTECH

Lansarea NVIDIA RTX 4000 ar putea fi mai aproape decât credeam

Am tot vorbit despre asta, dar încă nu pot să cred că ne apropiem de finalul crizei de plăci video. Și ce ocazie mai bună pentru NVIDIA să lanseze următoarea generație de plăci video, dacă nu acum? Cele mai noi informații venite de la prietenii noștri, leakerii, ne dezvăluie că RTX 4000 ar putea vedea lumina zilei în al treilea trimestru al anului, adică începând cu Iulie 2022. Și cred că zvonurile ar putea la fel de bine să fie reale; haideți să vă explic de ce.

Faptul că NVIDIA va lansa o nouă generație de plăci video anul acesta este deja bătut în cuie. Acum rămâne să vedem și care ar fi perioadele propice în care am putea vedea evenimentul de lansare:

  • Începem cu luna Iulie 2020, adică perioada despre care se discuta și în ultimele zvonuri. Cred că este o varianta destul de bună, mai ales că celor de la NVIDIA le place să fure startul. Iar cum Intel și-au anunțat intențiile de lansare a plăcilor Arc pentru desktop cam prin aceeași perioada, nu m-ar mira să vedem cum evenimentul fastuos al taberei albastre este umbrit de RTX 4000.
  • O altă perioadă bună ar fi chiar luna aceasta, când vom fi martori la revenirea Computex. Evenimentul va avea loc atât în persoană, cât și în format digital și ar putea fi un prilej bun de lansare, întrucât lumea va fi interesată după o absența așa de lungă cauzată de pandemie.
  • Nici finalul verii nu este o perioadă proastă deloc, mai ales că în August va avea loc Gamescom. Și dacă este să ne luăm după datele lansărilor precedente, cumva ar fi mai logic să vedem o lansare spre toamnă, chiar dacă lucrurile s-ar putea schimba destul de mult cu un al treilea competitor pe piață.

NVIDIA-Intel-AMD-Feature-Image

O luptă strânsă între NVIDIA, AMD și Intel!

Dintre aceste trei perioade, cred că cea mai probabilă ar fi prima variantă. Până la urmă, nu este de parcă AMD și NVIDIA se vor lupta cu un competitor abia intrat în domeniu care nu reprezintă un risc. Intel este de departe cel mai periculos adversar pe care-l puteau înfrunta cele două companii, mai ales că se întâmplă ca tabăra albastră să pregătească și niște procesoare noi. În acest punct sunt ferm convins că va există și ceva avantaj pentru cei care au procesor și placă video de la Intel, deci sunt extrem de curios cum vor decurge lucrurile de aici înainte.

NVIDIA trebuie să-și păstreze poziția de lider, AMD încearcă deja de câțiva ani să acapareze o parte din piață, iar Intel trebuie să facă impresie bună la prima afișare în acest segment. Așadar ne așteaptă o jumătate de an cel puțin interesantă, în care plăcile Radeon vor încerca să împungă GeForce-urile în coaste când vine vorba de performanța în Ray Tracing și adoptarea tehnologiilor de Super Sampling, în timp ce Intel va trebui să ofere prețuri bune, performanță de top și eventual ceva extra-uri care să convingă fani vechi ai celorlalți doi competitori să-și îndrepte atenția spre un newcomer.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button