Știri ITRSS PaginaDeMedia

NVIDIA RTX 3080 Ti ar putea fi lansată luna viitoare, iar specificațiile au fost dezvăluite

Pe fundalul crizei de chip-uri, NVIDIA pare că nu se ferește să scoată la iveală încă un model de placă video care, cel mai probabil, va da startul unei noi ediții Hunger Games. Asta nu i-a împiedicat însă pe curioși să-și bage nasul unde nu le fierbe oala și să pună cap la cap zvonurile culese de prin părți. RTX 3080 Ti și-a făcut apariția sub denumirea GA102-225, așa cum indică imaginile, mulțumită VideoCardz. Totodată, screenshot-ul adițional oferă o privire de ansamblu în ceea ce privește specificațiile viitorului model de placă video NVIDIA.

Cu ce specificații va sosi NVIDIA RTX 3080 Ti?

Se pare că RTX 3080 Ti va vea o frecvență de bază de 1365MHz, cu posibilitatea de overclock la 1665MHz, valori ceva mai mici comparativ cu modelele RTX 3080 și RTX 3090. La aceasta se adaugă 12GB de memorie GDDR6X la 19Gbps și 10,240 de nuclee CUDA. Pe lângă specificațiile în sine, imaginile indică și performanța lui NVIDIA RTX 3080 Ti atunci când este folosită pentru a mina Ethereum. Rezutatele arată o putere de procesare de 118.9MH/s la un TDP de 278W și cu memoria împinsă la 21.4Gbps.

Cât despre data de lansare, se spune că NVIDIA RTX 3080 Ti va ajunge pe rafturi pe 25 mai, cu puțin timp înainte ca producătorul să scoată pe piață un presupus model RTX 3070 Ti, adică la începutul lunii iunie.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button