PCTECHTech&IT

Nvidia tocmai ce a anunțat placa video RTX 2060

La începutul lui CES 2019, Nvidia a dezvăluit o nouă placă video, GeForce RTX 2060. Aceasta se va alătura seriei RTX 20 săptămâna viitoare pe 15 ianuarie și prețul pentru plăcile RTX 2060 va începe de la 349 dolari – variind în funcție de model și producător.

Multe revendicări au fost făcute cu privire la performanța RTX 2060, producătorul afirmând că performanța acestuia va fi la nivelul unui GTX 1070 Ti. Potrivit CEO-ului Nvidia, Jensen Huang, GeForce RTX 2060 poate ține Battlefield V la o rezoluție de 1440p cu un număr mediu de 60 fps. Au fost afișate mai multe valori de referință și benchmark-uri; în comparație cu placa din generația anterioară GTX 1060, RTX 2060 are o performanță între 1,4 și 1,9 ori mai bună pe 1440p pe high settings (în funcție de joc).

Seria RTX de plăci video de la Nvidia are capacitatea de a efectua în mod real funcția de ray tracing, ceea ce se traduce prin reflecții, iluminare și umbre care seamănă mai mult cu lumea reală. Plăcile video anterioare au dificultăți în ceea ce privește ray tracing datorită exigenței tehnologiei, dar plăcile video GeForce RTX au RT Cores care efectuează în mod specific ray tracing pentru a nu afecta numărul general de cadre pe secundă. Plăcile RTX pot utiliza, de asemenea, o metodă antialiasing bazată pe AI numită DLSS, care oferă o imagine mai curată cu pierderi minime de performanță.

Pentru a face oferta de nerefuzat, Nvidia include unele jocuri de renume împreună cu achiziționarea unei plăci video RTX. Dacă cumpărați un RTX 2060 sau RTX 2070, puteți alege între Battlefield V și Anthem. Cei care cumpără un RTX 2080 sau RTX 2080 Ti vor primi ambele jocuri incluse.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button