MORE

Nvidia pregateste un update de driver pentru GTX 970

Specialistii de la Nvidia lucreaza de zor la o actualizare a driver-ului placii video GTX 970, care are probleme de performanta cand „ar vrea sa utilizeze” mai mult de 3,5 GB VRAM. Posesorii acestei placi dedicate in special gaming-ului, au postat, in ultimele luni, o serie de reclamatii la adresa acestui model, afirmand ca nu foloseste capacitatea maxima de 4 GB VRAM si ca intampina greutati la capitolul… performanta. Compania le-a raspuns nemultumitilor, declarand ca GTX 970 foloseste o configuratie diferita fata de modelul 980, si-si aloca memoria in doua segmente: unul de 3,5 GB si unul 0,5 GB.

Potrivit comunicatului, GPU-ul are acces cu prioritate la sectiunea de 3,5 GB, iar atunci cand se muta in a doua sectiune, asta poate avea impact real asupra performantei in jocuri. In urma cu doua zile, PeterS, un angajat de la Nvidia, a postat pe forumul companiei un mesaj potrivit caruia se afla momentan in lucru un update al driver-ului pentru imbunatatirea performantei placii GTX 970. Cu toate acestea, chiar daca update-ul ar imbunatati performanta, placa nu va fi capabila sa acceseze ultimii 500 MB VRAM la aceeasi viteza cu modelul GTX 980. De aceea, PeterS ii indeamna pe nemultumiti sa returneze modelul 970 si sa ceara restituirea banilor. „Daca aveti probleme cu acest lucru (cererea de restituire, n.r.), spuneti-ne si vom face tot ce ne sta in putinta sa va ajutam”, a mai spus angajatul Nvidia. Aaaaa, s-o fi facut-o ca lumea de la inceput?!

Articole asemanatoare

4 comentarii

    1. Intradevar,nvidia nu mai este ce a fost,dar AMD profita de pe urma acestor fail-uri,ei au facut o reducere la R9 280 4GB numai pentru utilizatorii nemultumiti de Nvidia GTX 970

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button