MORE

Nvidia pregătește un nou Titan Z

Pentru că oricând este utilă mai multă putere, Nvidia se pregătește să lanseze o placă video nouă în viitorul foarte apropiat, una cu două nuclee de procesare grafică. Exemplare de test au fost deja trimise, iar un anunț oficial este iminent.

Aceasta este prima placă produsă de Nvidia după Titan Z, care în ziua lansării costa 3000 de dolari, deși oferea cam aceeași performanță ca două plăci video Titan Black, care costau doar 1000 de dolari bucata.

Detalii adiționale nu sunt disponibile despre această nouă placă, nici măcar un nume. Tot ce știm este că placa a fost construită folosind tehnologia Maxwell, având două procesoare din seria GM 200, ce pot fi găsite în Titan X și în GTX 980 Ti. Nu se știe dacă dispune de câte 6GB de memorie per GPU, sau 12GB, totalizând 24GB de memorie video.

Din cauza tehnologiei noi, se așteaptă ca următorul 980 Ti X2/Titan XX2, sau oricum se va numi, să aibă un consum de energie mai bun, comparativ cu cei 350W ai unui Titan Z. De asemenea, dacă Nvidia și-a învățat lecția de data trecută, atunci noua placă video nu va costa tot 3000 de dolari. Nu de alta, dar actualmente un Titan Z poate fi cumpărat cu numai 1500.

Informații mai multe vor fi cu siguranță disponibile în următoarele zile.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button