PC

NVIDIA plateste prima transa a neintelegerii „GTX 970 4GB”

Seria de placi video GTX 970 s-a dovedit problematica pentru Nvidia, valorile corecte ale RAM-ului fiind exagerate, conform utilizatorilor, pe cutia produsului.

Lucrul care a atras, asa cum era de asteptat, un proces in masa, utilizatorii aratandu-se nemultumiti de faptul ca placile video GTX 970 nu performau corespunzator dupa ce placa trecea de un anumit prag de consum al memoriei.

Pana la urma, Nvidia si gamerii suparati au ajuns la o intelegere, o bucata din cec-urile compensatoare plecand de la la Nvidia catre cei care s-au inscris in acest proces.

Bine, asta nu inseamna ca discutam de foarte multi bani, cel mai probabil, un astfel de Class Action Lawsuit, asa cum il numesc americanii, aducand individual cateva zeci de dolari. Chiar si asa, acei 30 de dolari pe care Nvidia ii vor oferii „pagubitilor” se vor indrepta se pare catre teritoriul American, producatorul fiind obligat sa plateasca 30 de dolari pentru fiecare procesor GTX 970 vandut celor care au participat la proces.

O parte din pagubiti si-au primit deja cecurile, urmand ultima transa sa plece din visteria NVIDIA. Pe de alta parte, pagubiti este prea mult spus, avand in vedere ca viziunea Nvidia pentru acest proiect a fost una mareata, doar ca nu prea s-a potrivit socoteala de la fabrica, cu ceea ce avea de gand gamerul in PC sau OC.

[Linus]

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button