MORE

Nvidia Pascal dubleaza performanta per watt

Nvidia a decis sa mai dezvaluie cateva mici detalii despre urmatoarea sa generatie de placi video, cea cu numele de cod Pascal.

Programata pentru lansare pe la inceputul anului viitor, seria Pascal va fi construita pe procesul de fabricatie de 16 nanometri cu FinFET, ducand la reducerea drastica a consumului de energie. Nvidia promite chiar ca noile placi video vor avea performanta dubla per watt in comparatie cu Maxwell, care in sine avea deja numeroase imbunatatiri pe partea de eficienta energetica.

Variantele de top ale seriei Pascal vor veni cu 16GB de memorie de tipul HBM 2, oferind o latime de banda de 1TB/s, cea interna atingand chiar 2TB/s. Desigur, aici este vorba doar de variantele dedicate utilizatorilor de rand ale tehnologiei, sub forma placilor GeForce. Segmentul profesionist va avea parte de placi video Quadro cu pana la 32 de GB de memorie video.

Tot de anul viitor va fi utilizata pentru prima data tehnologia NVLink, care va permite interconectarea placilor video prin metode mult mai eficiente ca un simplu conector SLI, oferind 80GB/s de transfer.

Pana cand vor fi lansate primele modele comerciale mai avem cateva luni de asteptat. Posibil sa aflam informatii concrete despre modele, performanta efectiva si toate cele spre primavara lui 2016.

[Techpowerup]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button