MORE

Nvidia nu va mai vinde GeForce GTX 960 cu 2GB VRAM

Un nou zvon circula pe internet, conform caruia Nvidia va inceta sa mai vanda varianta cu 2GB de memorie a placii video GeForce GTX 960.

In momentul actual, Nvidia vinde doua modele de GeForce GTX 960, una cu 2GB de VRAM si una cu 4GB de VRAM, iar diferenta de pret dintre ele este de nici macar 10% din pretul unui GTX 960.

Conform zvonului, varianta cu 2GB VRAM ar urma sa fie retrasa de pe piata, deoarece nu ar prezenta o competitie la fel de buna pentru R9 380 precum varianta cu 4GB VRAM. Inainte ca AMD sa lanseze seria 300, competitia directa a unui GTX 960 era un R9 280, care era in esenta o placa video din seria 7000 cu numele schimbat.

Din cauza modului in care au fost programate unele jocuri recente, cantitatea de memorie video necesara a crescut, asa ca o parte din public s-ar simti mai sigura sa investeasca pe termen lung intr-un GPU care vine echipat cu memorie ampla incat sa ruleze noile titluri, un exemplu fiind Shadow of Mordor.

Daca zvonul se adevereste, inca aveti timp suficient sa mai puneti mana pe un GTX 960 cu 2GB de memorie video, desi, considerand diferenta de pret si avantajele pe care le ofera varianta cu 4GB de memorie, nu prea ati avea motiv acum sa va limitati la memorie mai putina. Foarte probabil acesta a fost si rationamentul celor de la Nvidia.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button