PCȘtiri ITTECH

Nvidia ne pregătește ceva spectaculos spre sfârșitul lunii

Nvidia a tot evitat să discute despre ce va pregăti pentru gaming după generația Pascal. Zvonurile lansării unei noi generații de procesoare video au început însă să ia avânt, iar Nvidia ne tachinează acum cu un nou eveniment intitulat GeForce Gaming Celebration, care se va desfășura chiar înainte de Gamescom.

Evenimentul este programat pentru 20 august, cu o zi înainte de a începe Gamescom. Dacă citim printre linii cu un ochi optimist, suntem de părere că noul hardware va fi în sfârșit anunțat, deși Nvidia nu a confirmat nimic. În schimb, a spus că GeForce va fi la înălțime la cea mai mare expoziție de jocuri din lume.

Iar dacă acest lucru nu era suficient, Nvidia ne-a promis, de asemenea, „surprize spectaculoase” la eveniment.

Compania a declarat:

Evenimentul va fi plin de demo-uri noi, exclusive, ale celor mai tari jocuri nelansate, prezentări scenice de la cei mai mari dezvoltatori de jocuri din lume și câteva surprize spectaculoase.

Nvidia nu a fost foarte binevoitoare în ceea ce privește comunicarea unei perioade când intenționează să treacă dincolo de Pascal pe segmentul de consum. La evenimentul Computex, CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, a răspuns la o întrebare despre noile plăci GeForce cu următoarea declarație: „Va mai dura mult până atunci. Vă vom invita. Facem cinste și cu un prânz.

Suntem destul de flămânzi, sincer să fim. În special când vine vorba despre astfel de informații. Și poate că în sfârșit vom afla ce așteptăm de multă vreme – Nvidia a invitat în mod oficial pe cam toți cei interesați să participe la „evenimentul epic” de pe 20 august. Dacă vor oferi și un prânz, nu știm, dar bănuim (și sperăm) că vor anunța seria GeForce 11.

Abia așteptăm noua lansare, indiferent că se va întâmpla pe 20 august sau pe o altă dată. Pascal se află pe piață de mai bine de doi ani, începând cu acceleratorul Tesla P100 pentru centre de date și urmat de seria GeForce 10 pentru jocuri. Nvidia a lansat de atunci un GPU Volta, care se regăsește pe Tesla V100 și Titan V. Totuși ambele sunt concepute pentru lucrul cu AI.

Seria GeForce 11 se zvonește că se bazează pe un procesor grafic numit Turing (am mai auzit și zvonuri cu numele de Ampere). Nu este clar dacă Turing este o variantă a lui Volta sau altceva în întregime, poate mai strâns legat de Pascal. Sperăm că vom afla peste aproape trei săptămâni.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button