Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

NVIDIA ne pregateste ceva pentru data de 19 Martie

NVIDIA ANZ (Australia si Noua Zeelanda) a postat pe Twitter un teaser curios pentru data de 19 Martie. Tweet-ul care a fost stres intre timp continea o animatie a unei forme, care mai apoi se transforma intr-un ochi. Tot acelasi videoclip mentiona data de 19 Martie. Ca si coincidenta, aceasta data pica fix cu cateva zile inainte de 22 Martie. Ce se intampla pe 22? Ei bine, GTC 2020 va debuta si va acoperi tot ce inseamna placi video.

Pe masura ce apar din ce in ce mai multe tweet-uri si postari pe forumuri, anuntul ar putea fi legat de lansarea unei noi tehnologii NVIDIA. Este vorba de o metoda de randare care a fost prezentata la SIGGRAPH 2016, intr-o vreme in care VR-ul si tehnologiile aferente inca pareau ceva SF.

Conceptul randarii foveated de la NVIDIA este foate simplu; are la baza urmarirea miscarii ochilor pentru a se asigura ca directia in care te uiti este randata la o calitate mai mare decat restul scenei. In acest fel, sistemul conserva energie si imbunatateste performantele. Aceasta reusita se datoreaza urmaririi vederii utilizatorului. Partea si mai buna este ca in comparatie cu anul 2016, tehnologiile de randare au avansat si ele. Ceva asemanator vedem la VRS (variable shading rate), care permite unei aplicatii sa randeze parti diferite ale scenei cu niveluri diferite de detaliu pentru a imbunatati performanta.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri, dar și componente hardware, alături de articole, analize și desigur, știri.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button