PCȘtiri ITTECH

Nvidia lucreaza la placile video RTX Titan

Primele date despre RTX Titan vin pe canale neoficiale, in urma unei campanii de marketing pe care Nvidia o coordoneaza cu influenceri populari.

In cadrul unei recente campanii de promovare, Nvidia a facut publica cea mai noua placa video pe care o are in lucru, RTX Titan. Mai multe prototipuri au fost oferite unor influenceri populari precum Linus Tech Tips sau Gavin Free de la Slo Mo Guys, cu acestia afisand diverse cadre cu noua placa video, suficient cat sa trezeasca interesul cunoscatorilor.

Din primele informatii, RTX Titan pare sa ofere utilizatorilor un PCB similar cu RTX 2080 Ti, cu banda de memorie marita, acces la mai multe nuclee CUDA si 12 GB de memorie GDDR6. Unii analisti sunt de parere ca RTX Titan va fi in principal un Quadro RTX 8000, oferind cu 256 mai multe nuclee CUDA decat RTX 2080 Ti si acces deplin la busul de memorie pe 384 de biti TU-102, fata de cei 352 pe care ii ofera RTX 2080 Ti. Ca urmare a acestui fapt, RTX Titan ar beneficia de aproximativ 9% crestere a bandei de memorie si aproape 6% mai multa performanta a nucleelor CUDA la viteze similare cu RTX 2080 Ti.

Faptul ca Nvidia se asociaza in aceasta campanie cu cei de la Slo Mo Guys poate de asemenea sa sugereze ca noua placa video va fi destinata in primul rand productivitatii si nu gamingului, astfel ca cei care si-au cumparat de curand un 2080 Ti probabil nu vor avea prea multe motive de nemultumire. E de asteptat ca informatiile oficiale referitoare la RTX Titan sa fie facute publice catre Nvidia in cursul zilelor urmatoare.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button