Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Limitatoarele pentru minatul de Ethereum de pe plăcile NVIDIA au fost înfrânte

Plăcile video au devenit în ultima vreme ca Sfântul Graal, un fel de armă secretă prin care cine știe ce ordin secret ne ține în șah pe noi, cei care ne dorim o placă la un preț cât de cât acceptabil. Știm deja că NVIDIA și-a dat seama de minerii de criptomonede nu se vor simți niciodată suficient de darnici încât să ne lase și nouă pe stocuri câteva modele de plăci video, așa că a început să introducă un upgrade sub forma unui relaunch al seriei RTX 3000.

Lite Hash Rate are rolul de a limita eficiența plăcilor video la minatul de cripto, astfel încât hash rate-ul era înjumătățit. Însă acest procent începe să fie acaparat de un hack venit din partea unui soft popular destinat minatului de Ehtereum.

NVIDIA trebuie să se pregătească din nou de luptă

NBMiner a primit o nouă actualizare care reușește să treacă peste limitatoarele prezente pe noile plăci video NVIDIA. Programul crește astfel eficiența hash-rate-ului pentru Ethereum de la 50% (limita adusă de LHR) la 70%, fiind perfect compatibil cu ultimele drivere NVIDIA pe Windows și Linux, doar că momentan este asigurat suport doar pentru algoritmul ethash.

NBMiner-LHR-update NVIDIA

Evident, situația nu este deloc benefică pentru cei care sperau să pună mâna pe o placă video la un preț decent. Am văzut cum prețurile acestora încep încet-încet să revină la normalitate (mă rog, câtuși de puțin) și mulți au început să vâneze cu meticulozitate ofertele pentru modele precum RTX 3060 și 3060 Ti, însă aceste oferte vor deveni la rândul lor o pradă numai bună pentru minerii de Ethereum.

Site-ul rusesc overclockers.ru a observat și menționat deja fenomenul îngrijorător care afectează piața de plăci video. Fanii NVIDIA trebuie să se pregătească din nou de luptă, în condițiile în care RTX 3060-urile încep deja să dispară de pe stocuri, iar exemplarele rămase își majorează prețurile. Cei mai mulți sunt de părere că va mai dura destul până când lucrurile se vor stabiliza. Ne putem aștepta la un astfel de echilibru cel mai devreme în 2022.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button