Tech&ITRSS PaginaDeMedia

NVIDIA anunță o nouă serie de laptopuri echipate cu GeForce RTX 30

Dacă o placă video de mărimea unui braț vi se pare o soluție cam exagerată pentru a putea beneficia de toate nebuniile actuale, poate că laptopurile echipate cu variante mobile de RTX 30 v-ar putea sări în ajutor. NVIDIA va lansa pe piață încă o serie de astfel de laptopuri care livrează ray tracing în timp real și DLSS bazat pe AI.

Platformele, multe dintre ele bazate pe noile plăci grafice pentru laptopuri GeForce RTX 3050 Ti și 3050 aduc arhitectura Ampere de la NVIDIA, cu nuclee Tensor dedicate, pe un total de 140 de laptopuri. Acestea sunt de două ori mai rapide decât sistemele din generația anterioară și livrează gameplay la 60 FPS, 1080p în titluri populare precum Minecraft RTX și Call of Duty: Black Ops Cold War.

Deținătorii de laptopuri, care în mod normal fac un upgrade după aproximativ patru ani de utilizare pot vedea o creștere enormă a performanței cu noile plăci grafice pentru laptop GeForce RTX 3050 Ti si 3050. Cu NVIDIA DLSS, laptopurile cu GeForce RTX 3050 Ti sunt de două ori mai rapide decât generația precedentă de sisteme.

Doar plăcile video RTX dispun de nuclee Tensor specializate care sunt baza pentru DLSS, tehnologie valabilă în peste 40 de titluri AAA și indie, cu adiții despre care am mai discutat:  Outriders, Call of Duty: Warzone, Call of Duty: Modern Warfare, NARAKA: BLADEPOINT sau Mortal Shell. Mai mult, creatorii de conținut pot experimenta accelerarea DLSS în aplicații precum D5 Render, SheenCity Mars și NVIDIA Omniverse, care permit acestora să-și vizualizeze design-urile în timp real în loc să aștepte ca scenele ray-traced să fie randate.  

Noile laptopuri cu GeForce RTX 3050 Ti pot livra 144+ FPS și sub 25ms latență de sistem în titluri competitive, iar rezultatele s-au văzut în timpul sesiunilor de Overwatch și Rainbow Six Siege, datorită modului NVIDIA Reflex Low Latency, disponibil pentru întreaha gamă GeForce RTX 30.

Laptopurile NVIDIA  cu RTX 30 nu îmbunătățesc doar experiența de joc

Toate laptopurile cu RTX seria 30 includ suport pentru NVIDIA Broadcast, o aplicație care tranformă laptopurile într-un home studio. Acest lucru a fost îmbunătățit cu noi efecte AI – eliminarea ecolui camerei și a interferențelor video – și un update la eliminarea sunetelor de fundal pentru a elimina inclusiv sunete de animale.

Laptopurile Studio bazate pe RTX sunt concepute pentru creatori de conținut și pentru nevoile acestora. Cele mai noi laptopuri NVIDIA Studio echipate cu plăci video RTX seria 30 pot randa aplicații creative și profesionale până la de două ori mai rapid decât generația precedentă. Editorii video pot lucra cu înregistrări 8K RAW și pot folosi AI pentru a simplifica fluxurile de lucru și pentru a reduce timpul de codare cu până la 75%. Mai mult, artiștii se pot bucura de până la 16GB de memorie grafică pentru a lucra cu documente mari sau mai multe aplicații simultan.

Aceste modele cu NVIDIA GeForce RTX seria 30, inclusiv GeForce RTX 3080, 3070 și 3060 sunt disponibile de astăzi de la producători de tipul Acer, Alienware, ASUS, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI și Razer. Laptopurile cu RTX 3050 Ti și 3050 vor fi disponibile din această vară.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button