MORE

Laptop-urile de gaming nu mai sunt groaznice

Nvidia a făcut ceva foarte neașteptat ieri, prin anunțul sfârșitului erei în care un posesor de laptop trebuia să se mulțumească doar cu o variantă ciuntită a unui GPU, într-un sistem ce adesea costă de două ori mai mult ca un desktop.

Compania a dezvăluit prima generație de laptop-uri de gaming care nu vor folosi seria M de plăci video, destinate dispozitivelor compacte și mobile. În schimb, Nvidia anunță că GTX 980, în varianta sa integrală, a fost integrat într-un număr destul de mare de laptop-uri de gaming.

nvidia980notm

Varianta întreagă a unui GTX 980 oferă garantat o performanță mai bună în jocuri față de orice placă video mobilă integrată până acum într-un sistem. Și nu este singura schimbare care va remodela ce se înțelege prin laptop de gaming.

Îmbrățișând din plin overclocking, noile laptop-uri vor permite reglarea fină a performanței, fiind echipate cu sisteme de răcire mult mai performante. Dacă vă întrebați ce fel de placă video se afla în acel laptop Asus cu răcire lichidă anunțat acum o lună, tocmai asta era, un GTX 980.

GX700

Chiar și fără răcire lichidă, modele precum Aorus X7 DT, Clevo P870DM, Clevo P775DM,  MSI GT 720, MSI GT80 și  Asus GX700VO cu al său radiator extren, oferă control deplin asupra vitezei ventilatoarelor, emulând experiența de pe un desktop.

Această tendință de a integra plăci video normale în sisteme foarte mici va crește de anul viitor, când atât AMD cât și Nvidia vor folosi HBM 2, noul standard de memorie ce nu doar că are un consum de energie redus, dar ocupă o fracțiune neînsemnată pe spațiu, comparativ cu GDDR5.

[Nvidia]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button