MORE

Nvidia lansează seria de plăci video GeForce Mobile

Momentul în care a lua un laptop de gaming nu mai pare a fi o mare țeapă este din ce în ce mai aproape. Nvidia a dezvăluit noua serie de plăci video dedicate pentru PC-urile mobile, iar performanța pare să fie la un nivel cu totul nou.

GeForce GTX 1080 Mobile, GeForce GTX 1070 Mobile și GeForce GTX 1060 Mobile își vor face apariția de acum înainte într-un număr foarte mare de laptop-uri de gaming, tehnologia Pascal permițând îngrămădirea de mai mult hardware la un loc, oferind putere brută foarte multă, precum și o reducere a consumului de energie.

Cu adevărat surprinzător a fost varianta mobilă a lui GTX 1070, deoarece pe hârtie este un GPU mai bun decât cel de pe desktop. În timp ce restul plăcilor video au aceleași caracteristici, dar funcționează la frecvențe mai scăzute, GTX 1070 Mobile are cu 128 mai multe nuclee CUDA ca vrianta pentru desktop. Iar diferența de frecvență este aproape neglijabilă. Desigur, varianta de desktop poate urca în overclock până la 2GHz, ceva ce nu se va întâmpla vreodată pe un laptop fără să ia foc, dar ca standard oferă mai mult hardware.

Pentru a beneficia de toată această putere, au fost construite sisteme cu ecrane care ating 120Hz și au rezoluții de la 2K în sus.

Vă puteți aștepta să vedeți pe piață laptop-uri echipate cu aceste plăci video noi în următoarele luni. Prețurile nu vor fi în nici un caz mici, vorba de la evenimentul dedicat presei fiind că cele mai ieftine modele, echipate cu un GTX 1060, vor începe de pe la 1300 de dolari. Asta s-ar traduce în România ca minim 1600 de euro, dacă ar fi să urmăm tradiția de-a crește prețul unei plăci video de 800 de lei la 1100 de lei.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

7 comentarii

  1. Singura problemă e prețul. Un procesor „de gaming” (i5 6300hq de exemplu) are un preț recomandat de 250$, la care se adaugã încă ~250$ pentru GTX1060 și uite cum ajungi la 500$ numa’ pentru 2 componente. Abia aștept să scadă TDP-ul la procesoare (deși au ajuns la un nivel foarte scăzut) ca sã eliminãm noțiunea de „mobile chip”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button