PC

Nvidia lansează primul GPU cu HBM2 pentru PCI-Express

Tesla P100, de la Nvidia, se află pe piață de ceva vreme, dar până acum era utilizabilă doar pe platformele echipate cu o conexiune de tipul NVLink. Asta se schimbă acum, pentru că Nvidia anunță lansarea unei variante pentru PCI-Expres 3.0.

Astfel, Tesla P100 devine primul GPU care poate fi atașat la un PC de cu zi, sau mai probabil la un server, care să folosească noul standard de memorie HBM2. Așa că AMD nu se poate lăuda că a lansat primul procesor grafic la care să fie folosit acest tip de memorie. Însă tot se poate lăuda cu prima placă video.

Chiar dacă Tesla P100 are hardware foarte puternic, nu poate fi numit tocmai o placă video, din moment ce duce lipsă de un element destul de important, output video de orice fel. Seria Tesla este dedicată accelerării calculelor în aplicații precum rețele neurale, AI și multe alte lucruri, aspect la care se descurcă foarte bine. Deși, merită menționat că varianta de PCI-Express nu dispune de la fel de multă putere precum cea creată pentru NVLink, performanța teoretică fiind cu 1.3 TFLOPS mai mică.

Tesla P100 dispune de 12GB sau 16GB de memorie de tipul HBM2, în funcție de necesitate, la un preț care nu prea are rost să fie menționat, atât pentru că nu era pomenit în anunț, cât și pentru că seria Tesla tinde să coste foarte mult.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button