PC

Nvidia lansează încă un Titan Xp

Nvidia anunță o placă video nouă, care în mod oficial devine cea mai puternică dedicată publicului larg a companiei… și cea mai confuză din generația curentă.

Noua placă video se numește Titan Xp, nume care a fost dat până acum de cam toată lumea fostului Titan X, pentru a-l diferenția de primul Titan X, care nu era bazat pe Pascal. Așa că acum avem pe piață un Titan X, încă un Titan X căruia îi mai spunem Titan XP și un Titan Xp. Urmează ca Nvidia să lanseze o a cincea variantă de 1060 care să se numească tot 1060 și setul va fi complet. Mai țineți minte când plăcile video mai aveau numere în coadă? Sau LE-uri, SE-uri, GTX-uri, GT-uri și alte lucruri sufixe și prefixe?

Cu ce diferă această placă video de fostul Titan X…P? Cu multe. În primul rând, noua placă video costă 1200 de dolari, nu mia de dolari a unui Titan normal… adică, un Titan vechi, fiindcă Titan X costat tot 1200 de dolari. Procesorul grafic este un GP 102 complet, cu 3840 de nuclee CUDA, 240 de unități de texturare, o frecvență de 1582MHz, 12GB de GDDR5X, o lățime de bandă de 547,7GB/s și o cifră teoretică de performanță de 12.15 TFLOPs.

Pentru a clarifica, da este o placă video mai rapidă decât un 1080 Ti, cel puțin pe hârtie.

Titan Xp este construit să suporte în mod oficial o rezoluție de 8K la 60Hz

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button