PCTech&IT

NVIDIA lansează FrameView, propria aplicație de benchmark

Am avut două lansări de plăci video în ultima perioadă și am simțit pe pielea mea că nu este chiar atât de ușor să faci un test de benchmark și să-l scrii în Excel ca să-l transformi în tabele. Nu toate jocurile au benchmark-uri integrate și nu toate softurile sunt compatibile între ele ceea ce face sarcina cu atât mai dificilă. NVIDIA vrea însă să schimbe asta și odată cu lansarea aplicației FrameView oferă o soluție all-in-one de benchmark.

NVIDIA FrameView poate măsura de la FPS, până la consum. De asemenea, poate genera raportări complexe a tot ce se întâmplă în timpul benchmark-urilor cu ajutorul unei aplicații open-source numită PresentMon. Prin integrarea acestei unelte avansate cu FrameView, rezultă rapoarte complexe care includ mai multe informații decât ai putea cere, inclusiv măsurarea PPW (Performance per Watt), acesta fiind doar un exemplu. De asemenea, NVIDIA se laudă cu compatibilitate foarte mare întrucât FrameView suportă majoritatea API-urilor moderne precum DirectX 9, 10, 11 și 12, OpenGL, Vulkan și Universal Windows Platform (UPW) .

Toate aceste funcții vin la schimb cu un impact minim asupra performanței iar posibilitatea de a-ți configura interfața overlay așa cum vrei îți asigură faptul că nu vei avea acces decât la ceea ce te interesează. Alt punct forte este suportul pentru orice configurație de PC, singura caracteristică lipsă în momentul utilizării FrameView pe o placă video de la AMD fiind măsurarea consumului în timp real.

Cea mai bună parte la NVIDIA FrameView este că puteți să descărcați aplicația chiar acum și nu vă costă nimic. Link-ul de descărcare alături de mai multe informații și date tehnice le puteți găsi direct pe site-ul producătorului.

NVIDIA

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button