MORE

Nvidia ar putea renunta la o parte din afacerile sale din industria mobila!

Nvidia tocmai a anuntat ca-si va „rari” eforturile depuse in Icera Modem in a doua jumatate a anului curent, ba mai mult, se gandeste chiar la varianta de a vinde aceasta ramura a companiei, fie cu totul, fie doar tehnologia si patentele dezvoltate.

„Nvidia a cumparat Icera in 2011 pentru a se angaja in revolutia smartphone alaturi de un producator de procesoare si modemuri. De atunci, Nvidia si-a schimbat directia si strategia, alegand sa se concentreze pe aplicatii dedicate in gaming, automobile si cloud computing. „

Mai simplu, Nvidia nu va renunta la chip-urile Tegra, ci doar la tehnologia LTE furnizata de Icera, care fie nu era „rentabila” pentru Nvidia, fie nu facea o treaba prea buna. Credem noi ca totul se rezuma in fapt la bani. Icera in acest moment are in jur de 500 de angajatii, sedii in Regatul Unit si Franta, dar si ramuri in Asia si Statele Unite. Soarta angajatilor este incerta in acest moment. Un lucru insa este cert, cand vine vorba de mobile modems, Nvidia se lupta cu Qualcomm. Iar balanta a fost tot timpul inclinata in favoarea celor de la Qualcomm.

Sursa

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button