PCTECHTech&IT

Zvon: Nvidia va lansa seria GTX 11 fără Ray Tracing

Din moment ce sărbătorile sunt aproape și industria de tehnologie pleacă în concediu pentru câteva zile, hai să aruncăm o privire asupra celor mai recente zvonuri care circulă pe internet despre noile plăci video Nvidia GeForce.

Ar urma să își facă apariția în viitorul apropiat o placă video nouă, cu numele GeForce GTX 1160... sau… 1660 Ti. Această placă ar urma să se folosească de nuclee Turing, dar fără componenta de Ray Tracing, și probabil fără componenta de Tensor Cores.

Seria GTX 11… sau 16 pare că este menită să compenseze pentru posibilitatea că nu va exista un RTX 2050. Așa că în cazul în care visați Ray Tracing și Tensor Cores la un buget redus, nu pare că veți avea parte de un produs care să vă ofere această opțiune. Cel puțin nu în generația aceasta.

Zvonul sugerează că noua placă video își va face apariția pe la mijlocul lunii viitoare.

Știu că această veste ar putea genera ceva confuzie, dar hai să privim situația altfel. În generația anterioară existau vreo 5 variante de GTX 1060, poate mai multe dacă le pun la socoteală pe cele de minerit și variantele cu cantități de VRAM ciudate pentru china. Și toate se numeai GTX 1060. Măcar de această dată va fi o distincție clară între 2060 și 1660/1160. Cel puțin asta sper.

Adevărul concret va ieși la iveală posibil la CES 2019.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button