ȘtiriTech&IT

NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti de 16GB va fi o placă diferită comparativ cu cea de 8GB

NVIDIA și-a lansat plăcile video high-end încă de anul trecut, iar în 2023 compania se concentrează pe lansările mai pentru toată lumea. Plăcile video precum NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti vor fi adevărate best-sellere, iar noile informații trimise de producător către partenerii 3rd party ne dezvăluie niște chestii foarte interesante – precum faptul că variantele de 8GB și 16GB ale aceleiași plăci vor fi, de fapt, destul de diferite.

Ambele plăci video folosesc designul PG190, însă restul specificațiilor sunt diferite. NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti va folosi nu unul, ci două chip-uri grafice: versiunea cu 8GB VRAM are la bază chip-ul AD106-350, în timp ce distribuțiile cu 16GB VRAM vor fi dotate cu AD106-351. În plus, placa mai dotată vine și cu un TDP puțin mai mare, trăgând de la priză cu 5W mai mult decât valoarea standard de 160W pe care o vedem pe 4060 Ti-ul de 8GB.

Te-ai gândi că după de-lansarea lui RTX 4080 de 12GB, cei de la NVIDIA ar fi mai atenți cu lansările și denumirile. Iar la câteva luni distanță primim două 4060 Ti-uri… și poate că sunt prost și nu înțeleg, poate că sunt prea critic, dar numai mie mi se pare că fiecare placă ar trebui să aibă propriul nume?

Plus că nu știu ce sens are NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 8GB, în condițiile în care s-a dovedit clar că în 2023-ul jocurilor prost optimizate, cantitatea de VRAM este mai importantă ca niciodată. Aia 8GB, scuzați-mi franceză, sunt pur și simplu depășiți și mișcarea cea mai bună ar fi să primim o singură variantă a plăcii, în timp ce versiunea mai slabuță s-ar numi, nu știu, 4060 non-TI?! Conform celor de la VideoCardz, urmează ca plăcile să vină curând, astfel vom apuca să le vedem și-n acțiune.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button