Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti este deja disponibilă la vânzare pentru „numai” 3.500 de dolari

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti a fost deja confirmată de producători precum MSI și Gigabyte, iar zilele trecute au apărut deja la vânzare variantele SUPRIM X și Gaming OC. Modelul de la MSI este în lumina reflectoarelor însă, după ce a apărut la vânzare în Emiratele Arabe Unite pentru o suma exorbitantă de 3.500 de dolari americani.

Nu este pentru prima oară când cele două distribuții apar în poze care să le confirme existența. Inițial, placa de la Gigabyte a apărut în stocul unui magazin din Noua Zeelandă, dar a dispărut imediat. Lansarea rămâne în acest punct doar o chestiune de timp, întrucât același producător a înregistrat în cadrul EEC mai multe distribuții: Turbo, Eagle, Vision, Gaming, AORUS Master și AORUS Extreme.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti MSI Suprim X

Ce specificații are NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti?

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Founders Edition va avea un design PG132-SKU18 pentru PCB și un nucleu grafic GA102-225-KD-A1. Acest nucleu a fost puțin modificat, oferind 10240 de nuclee CUDA cu 80 de unități SM. Frecvența de bază va fi de 1365MHz, in Boost urcând până la 1665MHz. Per total, placa este mai slabă decât RTX 3080-ul curent, dar pare să se adreseze mai mult creatorilor de conținut, asemănător cu direcția pe care o are și RTX 3090.

Pe partea de memorie, NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti este echipată cu 12GB GDDR6X cu o viteză de 19Gbps, fiind puțin mai lentă decât memoria de pe RTX 3090. Având capacitatea mai mică decât se zvonea inițial, placa va avea și un bus diferit, acesta fiind de 384-bit cu o lățime de bandă de 912GB/s. Consumul va fi de 320W, dar din experiențele avute cu seria 3000, sunt sigur că va fi ceva mai mare in utilizarea de zi cu zi.

Preț, lansare și stocuri

Prețul recomandat pentru NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti va fi prin zona magică de 999$, dar situația actuală ne garantează că nu o vom vedea prea curând măcar pe aproape de prețul real. Lansarea ar urma să aibă loc pe data de 2 Iunie, cu o presupusă prezentare pe data de 31 Mai, deci ne mai desparte circa o lună de încă o lansare pe hârtie din partea NVIDIA.

Partea bună este că noile plăci vor veni cu un limitator de hash pentru mining care, cel puțin teoretic, le va scădea valoarea din acest punct de vedere. Știm prea bine totuși cum a decurs ultima limitare a capabilităților de mining de la NVIDIA, așa că personal, îmi iau gândul de la varianta asta.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button