PCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti va fi disponibilă în două variante

În punctul ăsta nu mai este un zvon, ci o certitudine faptul că vom primi cel puțin două plăci noi de la NVIDIA. Este vorba despre NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti și RTX 3080 Ti. Dar astăzi ne concentrăm pe prima dintre cele două menționate, întrucât avem informații noi. Se pare că noua placă va folosi un procesor grafic cu numele de cod GA104-400 și sursele vorbesc despre două variante: o placă cu 8GB VRAM și un alt model cu 16GB VRAM, ambele folosind memorie GDDR6X.

NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti nu urmează să înlocuiască actuala RTX 3070, ci mai de grabă să se potrivească fix în spațiul dintre aceasta și RTX 3080 de 10GB. Adevăratul ei scop va fi să ofere o variantă mai bună comparativ cu ce este disponibil în tabăra celor de la Radeon. În plus, toate noile plăci vor veni cu un limitator de hashrate, dar am văzut ce bine a mers asta în cazul lansării RTX 3060.

Review NVIDIA GeForce RTX 3060 OC ROG Strix

Informațiile despre noua RTX 3070 Ti vin din Japonia

Conform celor de la Uniko’s Hardware, noua NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti va folosi memorie Micron GDDR6X (MT61K256M32E-19G) tactată la 19Gbps. În plus, publicația japoneză crede că noua placă va fi disponibilă în două variante cu capacități diferite de memorie: 8GB și 16GB. Până acum este prima oară când auzim de treaba asta, însă nu este imposibil iar NVIDIA poate face asta ușor prin introducerea suportului pentru memorie dual-sided.

Lansarea noilor plăci ar urma să fie prin Mai 2021, dar circumstanțele actuale pot rezulta într-o amânare. Așa că nu va grăbiți să puneți bani de-o parte pentru NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti și RTX 3080 Ti pentru că nu vor fi disponibile prea curând.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button