PCRSS PaginaDeMediaTECH

NVIDIA GeForce RTX 3060 va avea prețuri de până la 2.500 de lei

Știam că situația actuală va afecta și lansarea GeForce RTX 3060, însă lucrurile par să stea mult mai rău decât m-am așteptat. Conform informațiilor oferite de un magazin IT din străinătate, noua placă video de la NVIDIA va avea un preț de plecare de circa 485$, adică cu mult peste MSRP-ul de 329$ despre care se vorbea inițial.

MSI GeForce RTX 3060 Gaming X Trio ar urma să fie cea mai scumpă dintre toate modelele. Flagship-ul celor de la MSI vine cu un preț de 515$, ceea ce tradus în moneda locală înseamnă circa 2.500 RON după ce adaugi și cele 19 procente de TVA. Partea bună este că stocurile ar putea fi ceva mai sănătoase, însă nu se știe acum cât de bună va fi alegerea aceasta, mai ales când te gândești că site-ul NVIDIA România încă listează RTX 3070 la aceeași sumă. În acest caz, care ar fi motivația pentru cineva să cumpere GeForce RTX 3060?

La finalul zilei, oferta nu este neapărat rea, însă arată clar cum prețurile s-au modificat în rău și par că nu vor reveni la normal prea curând. Cât despre GeForce RTX 3060? Placa va fi cea mai ieftină din noua serie și va oferi o cantitate ceva mai mare de memorie în comparație cu RTX 3080. La așa produs, așa lansare până la urmă.

Sunt curios care va fi răspunsul AMD odată cu RX 6700, dar cred că NVIDIA va trebui să facă ceva repede ori va pierde segmentul acesta de piață. Să nu uităm că NVIDIA GeForce RTX 3060 ar fi trebuit să aibă un preț de plecare de 1.650 RON. Ne mai despart doar trei zile de lansarea oficială, așa că rămâne să vedem dacă prețurile acestea se vor adeveri, deși sper din suflet să mă înșel de această dată.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button