PCGamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMediaTECH

Nvidia GeForce RTX 3060 Ti va fi o placa video mid-range interesanta

Daca aveati impresia ca Nvidia GeForce RTX 3060 Ti este un mit, e cazul sa rectificati. Informatiile recente arata ca acest mid-range va fi lansat pe 2 decembrie, la un pret de aproximativ 400 de dolari.

Potrivit surselor, RTX 3060 Ti se bazeaza pe arhitectura GA104 SKU, care integreaza 4864 de nuclee CUDA, 152 de nuclee Tensor si 38 de nuclee RT. Clock speed-ul difera putin fata de RTX 3070, ceva mai micut, dar ar pastra acelasi bandwidth de 14 Gbps si o memorie de 8 GB GDDR6 VRAM pe 256 de biti. Din aceasta cauza, TGP-urile ar putea varia de la 180 W la 200 W.

RTX 3060 ti

Se spune ca performantele lui RTX 3060 Ti le intrec pana si pe cele ale unui RTX 2080 Super. Imaginile arata un design compact, dual-cooler, care vine cu overclock din fabrica, iar conectorul pe opt pini indica o conectare mai usoara la sursa,Cel putin in cazul in care vorbim de un design Gygabite, precum Eagle OC.

Ce planuri are Nvidia pentru sectorul mid-range? Ramane sa aflam. De partea cealalta a baricadei, AMD mai mult ca sigur ca lucreaza la o serie mid-range asemanatoare, ceea ce inseamna ca, in teorie, primul trimestru al anului 2021 este unul foarte interesant pentru hardware.

RTX 3060 ti

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button