Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

NVIDIA GeForce RTX 3050 ar putea fi cea mai interesantă lansare a producătorului în 2022

Deși suntem în plină criză de componente, cele mai recente zvonuri ne vorbesc despre NVIDIA GeForce RTX 3050 pentru desktop. Noua placă ar urma să fie lansată în Q2 2022, adică prin prima jumătate a anului viitor. Aceleași zvonuri ne spun că placa va fi mai puternică decât GTX 1660 Super, dar puțin mai slabă decât RTX 2060 12GB.

Zvonurile vin de la aceeași sursă care ne-a vorbit despre 2060-ul cu 12GB VRAM, deci nu vorbim despre informații false aruncate pe internet de niște necunoscuți. Și mai mult de atât, par să se alinieze destul de bine deoarece se potrivesc cu informațiile despre versiunea mobile a lui NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti.

Cât despre NVIDIA GeForce RTX 3050, se pare că va avea 8GB VRAM, deși o variantă mai ieftină de 4GB nu ar fi exclusă. Din păcate noua placă video nu va putea concura cu RX 6600 de la AMD, dar asta înseamnă că NVIDIA ar putea ataca altă categorie de utilizatori. Dacă iei în calcul și tehnologiile precum DLSS, noul model ar putea deveni o propunere foarte bună.

Mai circulă niște informații pe internet care ne vorbesc despre o altă posibilă lansare, sub forma lui Radeon RX 6500. Aceasta ar avea loc în Q1 2022, posibil în cadrul CES 2022, dar vom afla mai multe detalii în apropierea evenimentului. În punctul ăsta nu pot fi altfel decât curios, iar dacă NVIDIA GeForce RTX 3050 ar veni la un preț mic, ar putea deveni extrem de repede un best-seller printre pasionații de hardware. Iar dacă este mai puternică decât GTX 1660 Super, asta înseamnă că pentru FullHD le va oferi gamerilor o soluție bună pe următorii 2-3 ani.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button