Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

NVIDIA GeForce RTX 3050 va oferi Ray-Tracing celor cu buget limitat

Pe masura ce tehnologia Ray-Tracing evolueaza, din ce in ce mai multi oameni ajung sa se bucure de ea. Chiar daca la inceput parea doar o alta nascocire a celor de la NVIDIA, odata cu noile console a cam devenit o parte din viitor. Si asa incep sa apara zvonuri despre NVIDIA GeForce RTX 3050. O placa video accesibila ce ar urma sa ofere o poarta spre Ray-Tracing pentru cei cu buget limitat.

Zvonurile vin de la Videocardz si daca este sa ne luam dupa istoria acestora, sunt mai de graba informatii incomplete; deja nu mai putem vorbi de leakuri in 2020. Conform acestor informatii, NVIDIA GeForce RTX 3050 va folosi nucleul GA107. Unde placile de buget de pana acum, GTX 1650 si 1660, nu ofereau nuclee pentru Ray-Tracing, noua placa din seria RTX 3000 va fi un motiv in plus pentru existenta DLSS. Si se pare ca va avea 2304 nuclee FP32 si un total de 18 unitati SM cu un consum de numai 90W.

Asta inseamna ca noua NVIDIA GeForce RTX 3050 va avea in continuare nevoie de o alimentare separata. Ar fi fost frumos sa vedem o placa din noua serie care poate folosi doar 75W pe care ii livreaza un port PCI-Express, dar daca performanta este buna, un cablu in plus nu a omorat pe nimeni. Cat despre performanta, noua placa video ar trebui sa fie undeva in zona RTX 2060 pentru a avea un scop pe piata. Pe masura ce ne apropiem de noul an vom mai afla noutati, dar pana atunci ramane sa asteptam revenirea pe stocuri ale placilor high-end din serie.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button