MORE

Nvidia DGX-1: Un Super-Computer pentru AI

Pascal GP100 nu a fost singura tehnologie noua dezvaluita de Nvidia seara trecuta. Compania anunta realizarea unui computer nou, numit Nvidia DGX-1, destinat aplicatiilor de tipul Deep Learning.

Nvidia DGX-1 este descris ca fiind echivalentul a 250 de servere intr-o singura cutie. Sistemul este motorizat de doua procesoare Xeon si 8 placi video Tesla P100, cele echipate cu GP100.

dgx-image

In total, are o putere de calcul care se apropie de 170 de teraflops care pot fi aplicati efortului de construire a unor sisteme capabile sa invete. In alte cuvinte, genul de aplicatii capabile sa invinga campioni mondiali la Go. Mai dispune si de 7TB de stocare pe SSD.

Pretul pentru acest dispozitiv este de  129 de mii de dolari. Proabil vi se pare mult, dar daca luati in calcul faptul ca un astfel de computer ar putea fi folosit intr-o buna zi pentru a construi Skynet, atunci nu pare tocmai un pret prea mare.

Vorbim, la urma urmei, de un calculator care are puterea pe care o avea pentru o vreme cel mai puternic super-computer de pe planeta prin 2005.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button