MORE

Nvidia confirma HBM2 pentru Pascal

Chiar daca AMD evita sa foloseasca HBM2 pentru seria Polaris, Nvidia a dezvaluit ca tocmai asta va face si a oferit detalii despre cum va arata procesorul de top al seriei.

Pascal GP100 este procesorul grafic cel mai puternic din noua generatie, cel pe care il veti gasi in noua varianta de Titan si intr-o editie putin ciuntita in succesorul lui 980 Ti. Desi, anuntul de astazi nu era tocmai despre placile video dedicate publicului larg, ci despre placile video din seria Tesla. Acestea sunt facute in general pentru aplicatii precum servere, super-computere sau statii de lucru.

NVIDIA_Tesla_P100_GPU_topangleleft4

Acest procesor este echipat cu 3840 de nuclee CUDA, repartizate in 60 de unitati de procesare, care au o performanta de precizie dubla cu un raport de 2 la 1. Adica pot calcula numere extrem de mari mult mai bine decat generatiile anterioare de placi video.

Procesorul grafic GP100 se poate folosi de pana la 16 GB de memorie de tipul HBM2, cu o interfata de memorie de 4096 biti, o latime de banda de 720GB/s si are capacitatea de a folosi NVLink, noua tehnologie de interconectare a placilor video dezvoltata de Nvidia.

Placile video Tesla care folosesc GP100 vor fi disponibile de la inceputul anului viitor.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button