RSS PaginaDeMediaPCTECHTech&IT

NVIDIA confirma diferenta de performanta dintre RTX 3090 si RTX 3080

Producatorul ne-a oferit toate informatiile necesare intr-o postare pe blog

NVIDIA a confirmat in mod oficial diferenta de performante dintre cele doua modele de top ale seriei RTX 3000. Intr-o postare pe blog, producatorul a confirmat diferenta de pana la 15% intre RTX 3080 si RTX 3090 in gaming. Bineinteles, aici discutam de o rezolutie 4K cu detalii setate pe profilul grafic maxim. Pretul oficial de lansare pentru varianta de referinta va fi de 1.499 de dolari in timp ce implementarile custom vor atinge pragul maxim de 1.800 de dolari. Partea mai putin placuta este legata de stocul placilor care ar urma sa fie foarte limitat.

RTX 3090 este un monstru dedicat productivitatii – 24GB de VRAM GDDR6X

NVIDIA pare sa fi creat aceasta placa mai mult pentru creatorii de continut, cercetatori sau profesionisti. Eu unul nu o vad absolut deloc ca pe o placa dedicata gamerilor, deoarece diferenta de pret nu se reflecta in performanta oferita. RTX 3090 vine echipat c-un numar de 10.496 de procesoare CUDA si 24GB de memorie video dedicata tip GDDR6X. O memorie rapida si scumpa care a crescut exponential pretul placii video.

Daca analizam putin graficul publicat de NVIDIA pe blog, RTX 3090 este mai rapida cu pana la 50% in comparatie cu Titan RTX in gaming 4K. Eu unul astept sa vad cum se descurca cu adevarat in rezolutie 8K. Cei 24GB de VRAM ar trebui in teorie sa faca o diferenta majora.

NVIDIA

Alexandru Baciu

Salutare, numele meu este Alexandru si de mic copil am fost pasionat de hardware, gaming si tehnologie. Ador foarte mult sa testez tot felul de gadget-uri interesante cu scopul de-a impartasi informatia cu cei din jur. In prezent studiez informatica, ma joc tot felul de jocuri faine si redactez diverse review-uri; despre asta este vorba!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button