ȘtiriTech&IT

NVIDIA folosește un conector de alimentare diferit de la RTX 4070 FE încoace

Mai țineți minte când au lansat cei de la NVIDIA noua bestie, RTX 4090? Ce mai placă au putut scoate, însă lansarea a fost pătată de o problemă pe care unii clienți au avut neplăcerea să o descopere rapid: conectorul de alimentare topește cablul care intră în placă. Upsi! Vă dați seama că au apărut fel și fel de teorii pe net, însă s-a dovedit rapid că responsabil era conectorul în sine. Așa că producătorul s-a mișcat destul de repede, iar odată cu NVIDIA GeForce RTX 4070 FE, portul buclucaș a fost înlocuit.

Singura chestie pe care a uitat compania s-o facă, a fost să ne anunțe și pe noi. Vestitorii primăverii au fost, încă o dată, cei de la Igor’s Lab care susțin că NVIDIA a început să folosească un conector 12VHPWR regândit. Comparativ cu RTX 4090 și 4080, când a fost lansată la apă, GeForce RTX 4070 Founders Edition folosea deja un design nou al conectorului – pinii 12V-2×6 auxiliray power sunt mai scurți pentru a facilita contactul cu cablul, astfel prevenind topirea cauzată de supraîncălzirea lor.

RTX 4070 FE vs RTX 4080 FE - Power connector NVIDIA

Un lucru de menționat însă, este faptul că doar NVIDIA are acces la noul tip de conector. Acesta este produs de o companie numită Astron, iar singurul său client, ați ghicit, are un logo verde și vinde plăci video. Asta înseamnă că numai plăcile Founders Edition vin cu noul conector de alimentare, în timp ce versiunile 3rd party de la parteneri precum ASUS sau GIGABYTE au de ales între portul problematic sau un setup cu mai multe alimentari PCIe 8-pin – variantă pe care încă o prefer oricând.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button