Tech&ITRSS PaginaDeMedia

NVIDIA și PC Garage te pregătesc pentru școala viitorului

Suntem obișnuiți ca termenul de școală să însemne cărți și caiete, băncile din sălile de clasa și lecțiile teoretice predate de profesori. Însă odată cu avansul tehnologic și educația a trecut printr-o metamorfoză, iar vechile medii de învățare au migrat în lumea digitală; un cadru facil prin care profesorii pot oferi mai ușor informații către elevii care le pot accesa oricând, de oriunde. Iar pentru a susține acest tip de învățare, NVIDIA și PC Garage lansează și anul acesta o campanie Back to School.

Această combinație dintre educație și tehnologie duce și la apariția unor noi domenii și skill set-uri, iar prin intermediul educației STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), copiii pot învăța programare, inginerie și științe exacte de la vârste fragede, prin procedee interactive care le vor atrage atenția mult mai ușor decât cărțile și copiatul după dictare cu care am crescut noi.

NVIDIA schimbă modul în care înveți și te distrezi

Și cum toate acestea se leagă într-un cadru virtual, ai nevoie și de un dispozitiv cu care să capeți acces la toate aceste informații. Iar un laptop este poate cea mai bună variantă de început, iar NVIDIA a înțeles această nevoie și oferă soluții grafice potrivite pentru domenii precum informatica, ingineria, analiza sau economia.

Aceste soluții grafice oferă și diverse avantaje sub forma tehnologiilor extra care au rolul de a-ți îmbunătăți experiența de utilizare. NVIDIA Broadcast spre exemplu, îmbunătățește calitatea apelurilor voce/video pentru a nu rata nicio informație importantă, în timp ce Optimus și Battery Boost îți vor asigura o autonomie cât mai mare pentru a nu rămâne în pană în timpul unui proiect.

Odată cu introducerea tehnologiei Max-Q, laptopurile au devenit mai subțiri și mai ușoare, astfel sunt ușor de cărat chiar și de către cei mici, iar cum copiii trebuie să se și joace, plăcile video NVIDIA sunt dotate cu tehnologii precum DLSS, astfel te poți bucura de cele mai bune jocuri chiar dacă nu alegi cel mai scump model disponibil în oferta magazinelor.

Recomandări – Ce să cumperi în funcție de buget?

Știu că este greu să alegi un laptop, mai ales când ai o ofertă atât de mare la îndemâna ta, dar am aruncat o privire peste modelele disponibile în stocurile PC Garage și am ales trei modele (trei categorii de buget) care mi-au atras atenția din perspectiva raportului preț/calitate/dotări.

ASUS TUF Gaming F15 FX506HC – 3.798.99 RON

Prima mea recomandare merge către cel mai accesibil dintre modelele prezentate de NVIDIA și PC Garage, anume un ASUS TUF Gaming F15 care vine echipat cu un procesor Intel Core i5-11400H, o placă video NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB, 8GB de memorie RAM DDR4 și un SSD de 512GB. Această configurație îți oferă minimul necesar pentru a-ți duce la capăt toate proiectele de care ai nevoie, iar caracteristicile precum ecranul FullHD la 144Hz și posibilitățile de upgrade te asigură că ai o mașinărie care va putea susține fără probleme orice sarcină timp de patru ani sau chiar mai bine.

PC Garage NVIDIA Back to School 2021

Are și neajunsurile sale, precum ecranul cu o acoperire destul de slabă a spectrului de culoare și luminozitate destul de mică, o cameră web ceva mai slabă și performanță destul de limitată în cele mai noi jocuri apărute. Desigur, aceste limitări dispar pe măsură ce prețul urcă, iar următorul model mai elimină câteva dintre ele.

Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H – 5.298.99 RON

Următorul salt în progresia prețurilor l-am făcut spre un model de la Lenovo. Acesta este echipat cu un procesor AMD Ryzen 7 5800H, o placă video NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, 16GB de memorie DDR4 și un SSD de 512GB. Comparativ cu modelul precedent, procesorul este semnificativ mai puternic, iar placa video se bucură de un boost simțitor, astfel fiind o opțiune mai robustă care va face față ceva mai bine în timp.

PC Garage NVIDIA Back to School 2021

În plus, ecranul este și el un upgrade cu diagonală puțin mai mare și o rezoluție net superioară. Culorile sunt și ele mult mai precise, iar luminozitatea și rata de refresh au primit câte un upgrade la 500 nits, respectiv 165Hz. Un astfel de model nu prea are nevoie de îmbunătățiri pe viitor, însă dacă vrei ceva și mai puternic, poți lua in considerare următoarea recomandare din ultima categorie de preț.

GIGABYTE Aero 15 XC – 7.748.99 RON

Cel mai scump model pe care l-am ales vine de la GIGABYTE, un producător care și-a câștigat respectul comunității după câteva lansări foarte bune. Acesta îți oferă unele dintre cele mai puternice componente de laptop pe care le poți cere în 2021, astfel procesorul Intel Core i7-10870H, placa video NVIDIA GeForce RTX 3070 8GB, cei 16GB de memorie DDR4 și stocarea pe SSD-ul de 512GB îți oferă un echilibru foarte bun și performanță foarte mare.

PC Garage NVIDIA Back to School 2021

Ecranul este un FullHD, însă la o diagonală de 15.6″ nu reprezintă o problemă, iar rata de reîmprospătare a ecranului de 144Hz vă asigură o experiență de utilizare foarte fluidă. Bateria este destul de mare, difuzoarele sunt puternice, iar calitatea construcției este peste a celorlalte modele. Desigur, toate acestea vin contra unui cost greu de digerat, iar la peste 8.000 de lei va fi o investiție mare. Dar dacă vrei să ai cele mai bune componente de pe piață, acesta este pragul de jos. Nu am recomandat modele mai scumpe, întrucât următorul pas s-ar apropia periculos de un preț format din cinci cifre.

Înapoi la școală… sau nu

Indiferent de modul în care se vor desfășura cursurile începând cu noul an școlar, un laptop este un accesoriu aproape de nelipsit din arsenalul oricărui junior (ori major, după caz) și îți deschide noi porți pentru învățare. Fie că este vorba de cursuri, ori despre aplicații care să-ți ușureze munca sau de cele mai noi jocuri. Iar într-o perioadă dificilă precum cea prin care trecem acum, atât din cauza pandemiei, cât și din cauza indisponibilității componentelor hardware, un laptop este alegerea cea mai bună.

Pentru a vedea mai multe laptopuri din oferta NVIDIA Back to School de la PC Garage, puteți accesa pagina oficială: NVIDIA BACK TO SCHOOL.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button