RSS PaginaDeMediaPCTECHTech&IT

Nvidia are ceva de spus luna viitoare

Seria GeForce 3000 bate la ușă

Când pandemia curentă era abia la început, Nvidia a dezvăluit anularea evenimentelor ce urmau să aibă loc. Atât cele în persoană, cât și cele virtuale au fost puse pe butuci, fără să fie anunțată vreo dată la care ar putea veni anunțul noilor tehnologii ale companiei.

Asta s-a schimbat zilele trecute, iar acum avem o nouă dată, 14 mai, ora 16:00. Atunci va avea loc o transmisie în direct, pe Youtube.

Și ce va dezvălui Nvidia la acest eveniment? Având în vedere că au trecut doi ani de când a fost lansată seria GeForce 2000, ar cam fi timpul să vedem care este pasul următor. O jumătate de pas a fost făcut, practic, anul trecut, cu seria 2000 Super, cunoscută și sub denumirea „Ah, deci asta trebuia să fie de fapt”.

Noile plăci ale celor de al Nvidia vor fi cu siguranță construite folosind un proces de fabricație mai recent față de cel de 12 nanometri, ceea ce ar trebui să rezulte într-un spor de eficiență sesizabil, chiar dacă ar fi vorba de aceeași arhitectură. Va trebui să vedem și cum se va manifesta inițiativa celor de la Nvidia pe parte de Ray Tracing, acum că toată lumea pare să fi ajuns la concluzia că nu ar strica dacă ar exista suport hardware pentru așa ceva la fiecare pas.

Cine știe, poate de această dată prețurile nu vor crește iar cu 50 de euro față de ce erau cu doi ani în urmă. Sau, dacă va crește, măcar să nu așteptăm până la seria Super ca prețul mai mare să aibă sens.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button