PC

Nvidia ar putea anunța Ampere pentru publicul larg, în loc de Volta

Un nou zvon a început să se propage pe internet despre următoarea generație de plăci video de la Nvidia.

Conform Heise.de, care fie știe ceva ce noi nu știm, fie a încurcat volți cu amperi, Nvidia va dezvălui plăcile video din seria GeForce noi în cadrul evenimentului GTC 2018, din luna martie. Însă aici nu vor fi prezentate modele dedicate publicului larg din seria Volta, cum era de așteptat, ci plăci video bazate pe arhitectura Ampere.

Ce este Ampere? Nimic pomenit până acum de Nvidia, diagrama publice cu ce arhitecturi are compania pregătite oprindu-se la Volta. Dar ar putea fi pur și simplu varianta pentru uz general a lui Volta, fără FP64 serios, fără Tensor Cores și cu GDDR6 în loc de HBM2. Dacă zvonul se adeverește și plăcile vor fi anunțate în martie, atunci ar trebui să ajungă pe piață tot în primăvară, la doi ani de zile de când au fost lansate plăcile video din generația Pascal.

Poate că pare să fi trecut foarte mult timp între cele două generații, dar va trebui să luați în considerare câteva aspecte. Saltul tehnologic anterior a fost foarte impresionant, fiind vorba de o micșorare a tehnologiei. Apoi, considerând că până acum încă mai eram limitați de console pe partea de gaming, n-a fost o mare nevoie pentru hardware cu mult mai performant. Iar în cele din urmă, Nvidia tot deține cele mai performante plăci video de pe piață, așa că nu are motiv să le înlocuiască prea curând.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Corect. Nu vad de ce le ar schimba prea curand.. Detin un gtx 1070 oc armor de un an jumate si rupe tot la rezolutie full hd in jocuri, cu setarile extra. Mai mult decat atat nu mi doresc momentan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button