GamingPCPC&ConsolesȘtiriTech&IT

NVIDIA App va lua locul GeForce Experience și aduce HDR în orice joc

O schimbare majoră este noua interfață overlay in-game

NVIDIA lansează un nou driver Game Ready și varianta Beta pentru NVIDIA app, primul pas pentru modernizarea și unificarea NVIDIA Control Panel și GeForce Experience.

Driverul Game Ready vine cu suport pentru Nightingale, un PVE open-world survival cu DLSS 3 și Reflex.

Ce e nou și ce e vechi în NVIDIA app

NVIDIA app, lansată pe 22 februarie, permite ajustarea setărilor din jocuri și a driverelor dintr-un singur loc. Aduce o nouă interfață peste joc (overlay in-game), pentru acces simplificat la înregistrarea gameplay-ului, care contribuie la monitorizarea performanței, la ajustarea setărilor GPU și a filtrelor, printre acestea fiind și unele noi, alimentate de AI pentru utilizatorii GeForce RTX.

Principalele tab-uri ale NVIDIA app includ „Acasă”, „Drivere”, „Grafică”, „Redeem” și „Setări”, fiecare oferind funcționalități specifice. Tab-ul „Acasă” oferă acces rapid la ultimele pachete de drivere, unelte și servicii NVIDIA, precum și la lansarea rapidă a jocurilor și software-urilor recent utilizate.

În mod similar, tab-ul „Grafică” permite utilizatorilor să ajusteze și să optimizeze setările specifice fiecărui joc, oferind o balanță între performanță și calitate. Aici se găsesc și setările 3D, care anterior erau disponibile doar în panoul de control NVIDIA.

foto NVIDIA

O caracteristică interesantă a aplicației este includerea a două filtre AI-powered noi: RTX HDR și RTX Dynamic Vibrance. RTX HDR permite activarea suportului HDR în jocurile SDR, în timp ce RTX Dynamic Vibrance îmbunătățește culorile și dinamismul vizual al jocurilor, fără a pierde alte informații importante.

O schimbare majoră adusă de aplicația NVIDIA este noua interfață overlay in-game, care acum este accesibilă printr-un panou care se deschide din partea stângă a ecranului. Shadowplay, software-ul de captură al jocurilor de la NVIDIA, este și el integrat în acest nou overlay, permițând înregistrarea de clipuri cu până la 120 fps.

De asemenea, aplicația oferă o gamă largă de opțiuni de afișare pentru indicatori, în panoul de monitorizare a performanței, inclusiv utilizarea GPU, temperatura, viteza ventilatorului, latența sistemului și multe altele. Acești indicatori pot fi personalizați pentru a oferi informații relevante în timpul jocului. În plus, NVIDIA spune că plănuiește să adauge alte caracteristici în aplicație: suportul AV1, overclocking-ul etc.

Pare o idee bună să comasezi două aplicații într-una singură, dar mai bine așteptăm implementarea la scară largă și feeback-ul utilizatorilor înainte de un verdict.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button