PCȘtiri ITTECH

Nvidia anunță Titan V, cea mai puternică placă video din lume

Ne aflăm la începutul unei noi epoci în sectorul plăcilor video, fiindcă Nvidia a dezvăluit Titan V. Un succesor al seriei Titan care din start are un nume unic și vine echipat cu prima ediție comercială a arhitecturii Volta.

Această placă video costă nu mai puțin de 3000 de dolari, ceva ce poate că ar părea de parcă ar fi foarte mult, dar vorbim de același preț al unui Titan Z, însă la un nivel de performanță mult mai mare și fără a fi o idee la fel de groaznică. Această placă video monstruoasă cu un GPU Volta ce conține 5120 de nuclee CUDA. Dublu față de un 1080. Alături de aceste nuclee mai găsiți 320 de unități de texturare și 640 de Tensor Cores, ceva ce nu prea este util pentru cine nu lucrează cu Machine Learning.

Procesorul grafic este construit pe un proces de 12 nanometri și conține 21.1 de miliarde de tranzistori. Frecvența sa de bază este doar de 1200MHz, dar în modul boost poate să atingă 1455MHz. O variantă custom… nu că va exista prea curând așa ceva, cu siguranță poate atinge frecvențe mai mari.

Fiind din generația Volta, această placă video are memorie de tip HBM2. Mai exact, are 12GB ce funcționează la 850MHz, cu o lățime de bandă de 652GB/s pe o magistrală de 3072 de biți.

În total, această placă video are 110 TFLOPS de performanță teoretică maximă, și o limită termală de 250W, fiind alimentată de un conector de 6 pini și unul de 8 pini.

Placa video este acum disponibilă, direct de la Nvidia, pentru cei interesați… atât timp cât nu cumpărați mai mult de două, ca să ajungă la toată lumea.

[PC Per]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button