MORE

Nvidia anunță rezultatele fiscale pentru al doilea trimestru din 2018

Nu, nu este typo. Nvidia tocmai ce au anunțat ieri rezultatele fiscale pentru cel de al doilea trimestru fiscal din 2018 care s-a încheiat pe 30 iunie 2017. De ce 2018? N-avem nici cea mai vagă idee, va trebui să-i întrebați pe ei.

Așa cum s-a observat și din rezultatele trimestrelor anterioare, Nvidia înregistrează o creștere semnificativă în această perioadă, iar ultimul trimestru nu face excepție. Totalul veniturilor realizat de Nvidia se ridică la 2,23 miliarde dolari, cu 56% mai mult decât anul trecut. Drept urmare și profitul operațional a înregistrat o creștere, de până la 688 milioane dolari, care înseamnă o creștere de 117% față de trimestrul 2 al anului anterior. Profitul net înregistrat este de 583 milioane dolari, creșterea de la un an la altul fiind de 123%. Asta a rezultat într-o creștere a profitul per acțiune de la 0,41 dolari anul trecut la 0,92 dolari anul acesta.

Segmentul care aduce cel mai mare profit firmei rămâne cel de gaming. Deși Nvidia și-a diversificat activitatea în ultimul an iar piața PC-urilor s-a restrâns, se pare că gaming-ul pe PC continuă să fie competitiv, iar Nvidia a profitat din plin. Pentru acest trimestru Nvidia a înregistrat un venit total pe acest segment de 1186 milioane dolari, în creștere de la 781 milioane anul trecut. Nu au lansat nimic cu adevărat nou în acest trimestru, dar plăcile video pe arhitectura Pascal continuă să se vândă ca pâinea caldă. Această creștere poate fi atribuită și minatului de cryptomonede, dar pentru Nvidia orice vânzare a unui produs GeForce se încadrează la segmentul de gaming.

Segmentul de vizualizare profesională continuă să fie unul de importanță sporită pentru companie, chiar dacă alte departamente înregistrează constant cifre mai mari. Venitul vânzărilor din vizualizare profesională au crescut cu 13,5%, dar aceasta poate fi o creștere nesemnificativă comparativ cu creșterile celorlalte domenii.

Datacenter a devenit rapid unul dintre domeniile cele mai profitabile pentru Nvidia. Acum un an aducea doar 11% din veniturile companiei, anul acesta crescând cu 175% până la 416 milioane dolari. Acum acest segment constituie 19% din totalul veniturilor, și foarte probabil va continua să crească.

Pe partea de automotive Nvidia stă cel mai rău, acesta fiind un segment la care Nvidia are cel mai puțin succes. Compania înregistrează totuși și aici o creștere de 19,3% până la 142 milioane de dolari. Creșterea se datorează foarte probabil contractului pe care Nvidia l-a obținut cu Toyota, care vor începe să folosească platforma DRIVE PX oferită de Nvidia. Toyota este al doilea producător de automobile care trece la DRIVE PX, după Volvo.

Și, in cele din urmă, Nvidia înregistrează o creștere și pe segmentul de OEM & IP. Venitul total crește de la 163 milioane acum un an la 251 milioane astăzi. Asta înseamnă o creștere de 54%. Privind spre următorul trimestru fiscal, ne așteptăm ca Nvidia să continue să-și sporească veniturile.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button