Știri ITPCTECH

Nvidia anunță PhysX 5.0

Va sosi anul viitor

Nvidia anunță că PhysX se pregătește pentru o nouă generație. Varianta 5.0 a tehnologiei sale de simulare fizică (ce poate cu ocazia sta primește ceva suport pentru forțe de frecare/coeziune) a fost dezvăluită și va sosi cândva pe parcursul anului viitor.

Și ce aduce nou varianta aceasta? Analiză cu elemente finite. Demonstrația făcută de Nvidia nu este tocmai la fel de impresionantă precum cea realizată de AMD pentru propria tehnologie similară, ce deja a fost lansată, da măcar arată interacțiunea dintre diverse componente de fizică. În cazul de față, colacul este realizat folosind tehnici de analiză cu elemente finite.

Pe lângă asta, PhysX 5.0 adaugă simulare de lichide și abilitatea de a modela materiale precum frânghii sau cârpă. În general, simularea acestor elemente era disponibilă ca o parte din propriile componente ale GameWorks, dar acum par a fi reunite toate sub PhysX.

Nu a fost pomenită o dată mai exactă la care noua variantă va fi disponibilă. Iar din moment ce Nvidia nu a pomenit nimic legat de modul în care va funcționa accelerarea hardware, cu siguranță funcționalitatea sa deplină continuă să fie restricționată la plăcile companiei. Prin comparație FEMFX de la AMD funcționează pe procesoare, indiferent de producător.

[DSO Gaming] 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button