PCTECHTech&IT

Nvidia anunță data de lansare pentru GeForce RTX 2070

Seria de plăci video GeForce RTX 2000 a fost lansată luna aceasta, dar cu o absență destul de mare în regiunea de buget care este ceva mai la îndemâna publicului larg. RTX 2070 nu a făcut parte din primul val, dar va fi lansat în curând.

Nvidia a confirmat că noua placă video va ajunge pe piață în ziua de 17 octombrie 2018, prețul său fiind în jurul a 500 de dolari/euro pentru varianta standard și 600 de dolari/euro pentru varianta Founders Edition, și probabil pentru cam toate cele cu răcire customizată.

În ceea ce privește caracteristicile sale de bază, RTX 2070 va veni cu 2304 de nuclee CUDA, care operează la of frecvență de bază de 1410Mhz. La variantele standard poate atinge 1620MHz, în timp ce varianta Founders Edition atinge 1710MHz, iar cele customizate probabil vor putea mai mult.

Placa va dispune de 8GB de memorie video GDDR6, cu aceeași lățime de bandă de 448GB/s ca RTX 2080, și cam jumătate din consumul energetic al unui RTX 2080 Ti.

În ceea ce privește performanța efectivă, este cam greu de dibuit înainte de teste, dar probabil va funcționa la un nivel comparabil cu „vechiul” GTX 1080. Desigur, noua placă video adaugă și suport pentru Ray Tracing, la 6GRays/s… deși momentan nu prea știm exact ce înseamnă asta practic, deoarece încă nu există jocuri care să folosească așa ceva.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button