Tech&ITPCRSS PaginaDeMedia

NVIDIA a dominat AMD în 2020 din perspectiva vânzărilor de plăci video

Zilele trecute au fost lansate statisticile despre vânzările de plăci video, realizate de Jon Peddie Research, iar veștile sunt foarte bune pentru NVIDIA, deși compania are probleme imense cu stocurile și prețurile plăcilor video disponibile. Chiar și în aceste condiții, producătorul de plăci a reușit să învingă AMD și chiar a câștigat câteva procente din totalul vânzărilor.

Aceleași statistici ne arată și o pantă ascendentă pentru întreaga industrie de PC-uri. După ce pandemia a creat probleme financiare serioase, s-ar părea că vânzările de componente și calculatoare au crescut și vor continua s-o facă. Revenind însă la NVIDIA și dominația pe segmentul de plăci video, se pare că din totalul sistemelor vândute în ultimul trimestru al anului 2020, 69% din piață aparține taberei verzi. Intel are 15 procente care sunt reprezentate de soluțiile grafice integrate în procesoare, iar AMD rămâne cu restul de 17 procente.

NVIDIA GeForce AMD Radeon Intel HD Graphics Q4 2020 Statistics

AMD a pierdut câteva procente din vânzări în fața NVIDIA

Sectorul de plăci video dedicate este și mai îngrijorător pentru AMD. În această categorie, NVIDIA a reușit să se distanțeze și mai mult, având un monopol cu 82 de procente din totalul plăcilor video vândute. Iar creșterea este enormă, mai ales când ne uităm pe cifrele de anul trecut, când AMD avea 27% din piață. Anul acesta a însemnat o creștere imensă pentru NVIDIA

Aceste statistici sunt cumva surprinzătoare, mai ales când ținem cont și de lansările AMD. Seria Radeon RX 6000 a fost un succes din perspectiva specificațiilor și pentru prima dată în mulți ani, Radeon are plăci video care să concureze cu cele mai bune de la NVIDIA. Dar se pare că nu este destul; nu încă. Însă sunt curios să văd cum se vor modifica aceste statistici odată ce problemele cu stocurile și prețurile vor fi rezolvate. Până atunci, 2020 a fost o victorie pentru NVIDIA.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button