MORE

Nvidia acuză Intel că minte despre performanța produselor sale

Nu sunt tocmai rare situațiile în care o companie, mai ales Intel, este acuzată că ar fi măsluit rezultatele unui test pentru ca produsele sale să pară mai bune. De obicei, acele acuzații vin din partea AMD, însă de această dată și Nvidia a făcut o sesizare.

Intel a lansat recent o nouă serie de unități de procesare din seria Xenon Phi, bazate pe arhitectura Knights Landing, concepute pentru segmentul high-performance computing. În reclamele pentru aceste nouă produse, Intel a folosit graficele de mai jos:

intel minte iarToate bune și frumoase, doar că imaginea nu reflectă realitatea.

Conform celor de la Nvidia, testele au fost efectuate pe o variantă mult prea veche a programului de benchmark, numit Caffee AlexNet. În varianta curentă, arhitectura Maxwell este cu 30% mai rapidă ca Xenon Phi la antrenarea rețelelor neurale, nu de 2.3 ori mai lentă. Iar Pascal este chiar cu 90% mai rapid ca Knights Landing. Apoi, la graficul de scalare, Intel a folosit o comparație cu Kepler K20, care este deja vechi de 4 ani de zile.

Răspunsul celor de la Intel a fost că numerele sunt corecte și că le vor folosi în continuare, deoarece au rezultat din teste efectuate cu ce software și hardware era atunci disponibil.

Ultima oară când Intel a fost acuzat de măsluirea rezultatelor, pe vremea lui Pentium 4, s-a terminat cu guvernul SUA intervenind și obligând Intel să treacă la toate rezultatele testelor făcute cu SYSMark o notă în care să scrie că software-ul este optimizat pentru Intel și nu reflectă realitatea. În acest caz nu este vorbă de mituirea directă a producătorului unui benchmark, dar tot pare de parcă Intel revine la vechile obiceiuri.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button