MORE

Nvidia a pregatit un „supercomputer” pentru dispozitivele mobile

In momentul de fata multi dezvoltatori de terminale mobile isi concentreaza atentia pe cresterea performantei produselor pe care le produc atata timp cat reusesc sa mentina un consum de curent relativ redus.

De curand, Nvidia a pregatit un mic supercomputer intitulat TX1. Ce este asa de special la el? In primul rand are dimensiuni reduse ce ne avantajeaza la capitolul mobilitate.

In al doilea rand ofera o performanta de un terraflop, conectivitate via ethernet si 802.11 ac, consuma sub 10 W (mai putin decat nevasta), te poti juca Doom pe el si vine cu Linux instalat.

Acest mic „gadget” isi va gasi utilitatea cand vine vorba de  dronele autonome (America ma uit la tine), sistemele de recunoastere faciala si cele care analizeaza comportamentul persoanelor in cadrul unui grup.

Din ce am scris eu mai sus e posibil sa fi ghicit faptul ca ce a lansat Nvidia se adreseaza mai mult sistemelor autonome capabile sa invete singure in functie de informatia primita. Sigur le gasiti pe la companiile si platformele mari precum Facebook, Google, YouTube.

De exemplu, Facebook acuma mestereste la o functie de geolocalizare interesanta. Tu faci o poza la o strada random, fara sa se vada panou cu numele ei sau asa ceva, aplicatia analizeaza foarte repede imaginea si iti spune ce strada este.

Pre-comenzile pentru Nvidia TX1 au inceput deja, iar kit-ul costa undeva la 600 de dolari. Profesorii si studentii sunt mai norocosi si vor beneficia de un pret de 300 de dolari.

[Nvidia]
Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close