PCȘtiri ITTECH

Nvidia a lansat GeForce GTX 1650

După numeroase leak-uri și speculații, seria GeForce GTX 16xx pare a fi în sfârșit completă (potențial, poate mai urmează un Ti surpriză pe undeva), cu lansarea modelului GTX 1650.

Noua palcă Nvidia vine să înlocuiască vechiul GTX 1050 Ti, și probabil 1050-ul de zi cu zi, oferind hardware pur și simplu mai bun, sau mai mult. Noua placă este bazată pe arhitectura Turing (fără Ray Tracing sau Tensor), având 896 de nuclee de procesare, ce funcționează la o frecvență de bază de 1485MHz, ajungând la un maxim de 1685MHz. Iar asta doar la varianta standard.

Placa oferă 4GB de memorie video, GDDR5, cu o lățime de bandă mai bună ca generația anterioară. Totuși, la fel ca generația anterioară are un TDP de 75W, așa că ar trebui să funcționeze fără vreun conector suplimentar de curent în varianta sa standard. Prețul său recomandat de către Nvidia este de 150 de dolari/euro. Sigur, costă mai mult ca un 1050 Ti, dar este cu doar 10 dolari/euro mai mult, iar performanța sa ar trebui să fie bunicică față modelul cu pricina.

Nu este tocmai o revelație, dar pe segmentul entry level ar trebui să se descurce destul de bine, cel puțin până ce încep să apară plăci făcute pe procesul de 7 nanometri.

[Hexus]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button