MORE

Nvidia a dezvaluit un nou Titan X!

Nvidia a dezvaluit inca o placa video din seria Pascal, cea mai puternica dintre ele si care probabil va trona asupra tuturor pentru macar un an, noul Titan.

De data aceasta Nvidia a decis sa nu mai dea o denumire noua placii video, asa ca nu se va numi Titan Y, Titan XT sau Titan Back in Black. Modelul se va numi Titan X, la fel ca predecesorul sau, lucru ce cu siguranta va provoca ceva confuzie.

Contrar asteptarilor, placa video nu aduce memorie de tipul HBM2 pentru publicul larg, desi are un pret care te-ar face sa crezi asta. Titan X costa 1200 de dolari, fiind echipat cu 12GB de memorie de tipul GDDR5X si 3584 de nuclee CUDA. Are aproape cu 1000 de CUDA cores mai mult ca un GTX 1080, asa ca va puteti astepta la destul de multa performanta si hardware din care se mai poate taia pentru GTX 1080 Ti.

Frecventa procesorului grafic aeste de 1417MHz, ca standard, si are in total in jur de 11 TFLOPS de putere de calcul.

Merita mentionat ca numarul se refera la precizie standard de 32 de biti. Nu am gasit o statistica pentru performanta placii video la calculele de precizie dubla, asa ca nu va pot spune daca a continuat trendul descendent de la ultima generatie sau daca s-a revenit la capacitatea primului Titan.

Titan X are un TDP de 250W, fiind alimentata de un conector de 8 pini si unul de 6 pini, si va fi disponibil pe piata incepand cu ziua de 2 august.

[PC Per]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button