PC

Nvidia a dezvăluit GTX 1080 Ti

După îndelungate așteptări, Nvidia a prezenta în cele din urmă cea mai puternică placă video a sa, dedicată utilizatorului de rând. GeForce GTX 1080 Ti a fost prezentat și va ajunge pe piață chiar săptămâna viitoare, precomenzile fiind disponibile de mâine de pe pagina oficială Nvidia.

GeForce GTX 1080 Ti este construit folosind același procesor grafic folosit pentru Titan X, cu 3584 de nuclee CUDA, dar numai 88 de unități de randare, în loc de 96, și 11GB de GDDR5X în loc de 12. De ce 11? Pentru că este mai mult ca 10.

Performanța memoriei este totuși mai bună decât la Titan X, datorită frecvenței mai mari, placa video având o lățime de bandă de 484GB/s. Frecvența de bază a procesorului grafic nu a fost anunțată, dar aparent va putea atinge 1.6 GHz în modul boost.

Nvidia susține că sporul de performanță față de GTX 1080 este de 35% în medie, cea mai mare diferență care a existat vreodată între varianta standard a unui x80 și a variantei Ti. În ciuda acestui fapt, diferența de preț dintre cele două nu este chiar atât de mare.

În momentul lansării, varianta standard a unui GTX 1080 a costat 650 de dolari, iar Founders Edition costa 700 de dolari. Iar prețul de lansare pentru GTX 1080 Ti este de doar 700 de dolari pentru varianta standard. Conform Nvidia, această placă video este construită pentru rezoluții de 5K, fiindcă 4K este deja învechit.

Nvidia a mai dezvăluit o varietate de alte lucruri în cadrul conferinței sale de la GDC, cum ar fi scăderi de preț pentru celelalte plăci video, ediții cu memorie mai bună ale acestora și noutăți pe partea de software.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button