TECHTech&IT

Nvidia a construit cel mai rapid calculator din lume

Înainte să spuneți că Sunway TaihuLight este cel mai rapid din lume, mă refer strict calculatoare care pot încăpea pe un birou, nu care sunt îndesate într-un depozit. Nvidia anunță că a construit cel mai puternic calculator făcut vreodată, sub forma lui HGX-2.

Acesta este în esență un procesor cu 16 plăci Tesla V100 conectate una la alta, folosind tehnologia NVSwitch. Sistemul oferă o lățime de bandă de aproximativ 300GB/s, toate plăcile putând fi accesate simultan de procesor. Rezultatul este un sistem cu aproximativ 500GB de memorie HBM2, care promite să ofere un nivel de performanță care poate fi găsit de obicei la aproximativ 300 de servere bazate doar pe puterea unui procesor.

Vă puteți imagina că HGX-2 nu este gândit pentru a fi utilizat de muritori de rând, ci de marile companii pentru a înlocui infrastructura curentă cu o soluție mai rapidă, mai compactă și mai eficientă. Plăcile Tesla V100 sunt echipate și cu module Tensor, folosite pentru accelerarea procesului de antrenare a unui AI, așa că vă puteți aștepta la aplicații ceva mai interesante pentru AI-uri în viitor, în ceea ce privește servicii web.

[Digital Trends]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button