PC

Numele pentru noile procesoare AMD Zen au fost dezvăluite

Seria Summit Ridge de procesoare AMD Zen este pe cale să își facă apariția și să fie lansată pentru publicul larg la începutul anului viitor. Tot umblă multe vești despre tehnologia de bază  a procesoarelor pe internet, de la benchmark-uri la posibile frecvențe. Dar un lucru tot era incert până acum, numele.

În ultimele generații, AMD a folosit denumiri precum FX 8300 sau Phenom II X6 1100T Black Edition și alte titluri lungi. Dar cu Summit Ridge se pare că se va trece la ceva mai simplu. Luând un mic indiciu de la Intel, AMD se pare că va folosi denumirile SR7, SR5 și SR3.

zen-stuff

Denumirea este clar inspirată de la competiție, asta sau de la BMW, fiindcă numerele nu corespunde cu nici un fel de caracteristică a procesoarelor. Adică, in i7 nu are 7 nuclee nici dacă îl numeri pe cel grafic. Un SR7 în schimb ar avea cam 16 nuclee, dacă le numărăm și pe cele virtuale… dacă AMD nu va inversa numerotarea. Nu de alta, dar la Polaris procesorul 10 este mai puternic decât 11.

Cu această ocazie a fost dezvăluit și un potențial preț pentru această serie. Graficul de la prezentarea care a scos la iveală numele indică un preț de RMB1500 ca un minim pentru China. Adică în jur de 900 de lei. Acesta ar putea fi prețul pentru un SR3 Zen, care ar putea avea 4 nuclee. Nu de alta, dar un dual-core la ace preț, chiar și cu Hyper-Threading, ar fi un dezastru. Procesoarele de talie mai mică ar urma să fie APU-urile din seriile A12 și A10.

Informații oficiale despre prețuri, nume, specificații, performanță și disponibilitate ar trebui să sosească în ianuarie la CES.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button