PC&Consoles

Numărul de utilizatori simultani pe Steam a depășit 18 milioane

Mai mult de 18 milioane de persoane au fost logate pe Steam în același timp în ultimele zile, iar mai mult de 7 milioane au fost în joc – ambele fiind noi recorduri. Acestea sunt numere destul de abstracte, deși impresionante, dar dacă o comparați cu aceeași perioadă din anul trecut, veți vedea că numărul de utilizatori simultani ai serviciului a crescut cu aproximativ 30%. Asta înseamnă un an foarte bun pentru Valve.

Cea mai mare parte a creșterii s-a produs în a doua jumătate a anului 2017, după cum puteți vedea în graficul de mai jos. În aprilie Steam atrăgea 14 milioane de utilizatori în orele de vârf în fiecare zi. Asta pare a fi cu mult timp în urmă. A ajuns la 15 milioane în septembrie, 16 milioane în octombrie și 17 milioane în noiembrie. De curând a atins un maxim de peste 18,5 milioane, astfel încât creșterea nu arată semne de încetinire. La această rată, ar trebui să ajungă la 20 de milioane înainte de aprilie.

Având șapte milioane dintre acei jucători în joc este, de asemenea, foarte impresionant, iar Valve ar trebui probabil să mulțumească lui PlayerUnknown’s Battlegrounds pentru această performanță. PUBG a ajuns și el la un nou record cu 3,16 milioane de jucători în joc, ceea ce înseamnă că reprezintă aproape jumătate din toți cei care se află într-un joc. Cam aceasta ar fi definiția popularității.

Puteți răsfoi statisticile de pe SteamDB din link-ul de mai jos dacă doriți mai multe detalii.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Cred ca apogeul va fi doar atunci cand sau mai bine zis daca se va uni cu Blizzard si cu EA sa gesti toate jocuril pe o singura platforma ,ca multi din nou au si Steam si Blizzard plus Uplay si multe altele dar in loc sa fie atatea sa fie daor 1 ,cred ca acela va fi apogeul a tot ce tine de gaming si de playeri simultani ,oricum Steam-ul tot creste de la an la an 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button