MORE

Nu vrei Youtube Red? Ghinion!

Google are o metoda foarte interesanta prin care sa convinga creatorii de continut sa se alature initiativei Youtube Red. Le face o oferta pe care nu o pot refuza.

Lista de intrebari frecvente publicata de Google indica exact ce se va intampla cu cei care fac videouri pentru Youtube, dar nu vor sa intre in Youtube Red. Toate clipurile lor vor deveni private si vor putea fi vazute doar de creator. Acele clipuri vor ramane asa pe veci.

Singurul mod prin care un creator de continut poate sa iasa din cotetul in care a fost indesat de catre Google va fi sa accepte sa faca parte din Youtube Red. Desigur, asta nu implica nici un fel de cost pentru creator. Este mai mult o formalitate.

Google ar fi putut foarte simplu sa faca acest serviciu optional de abonament activ ca standard pentru toata lumea, asa cum a facut Twitch pentru Turbo. Dar nu a facut asta.

In schimb, a decis sa isi incordeze muschii si sa faca o demonstratie de forta, un fel de „esti cu noi, sau nu esti”. Desi, probabil intentia era cea de a demonstra ca majoritatea creatorilor de continut vor Youtube Red, ca este ceva ce ei au acceptat, din care au dorit sa faca parte, de aici venind acea statistica de 99% a ratei de acceptare.

Cat de bine o vor duce creatorii de continut sub Youtube Red este momentan neclar. Din cauza modului in care este structurat sistemul, canalele mici par ca vor avea de suferit daca o mare parte din publicul lor decide sa se aboneze la Youtube, deoarece tot canalele mari vor fi favorizate, in special cele care produc videouri lungi.

[TechRaptor]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button